Schiacciata fiorentina

Schiacciata fiorentina

4.2 97 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 150 g zucchero
  • 100 g di olio di arachidi
  • 100 g di latte intero
  • 2 uova
  • 300 g farina + q.b.
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • burro q.b.
  • zucchero a velo q.b.
  • vin santo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.8 g
Kalorie 1632 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 55.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...