Urządzenia i Akcesoria
Schiacciata fiorentina
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni
Składniki
-
1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca) e il succo
-
150 g zucchero
-
100 g di olio di arachidi
-
100 g di latte intero
-
2 uova
-
300 g farina + q.b.
-
1 bustina di zafferano in polvere
-
1 bustina di lievito in polvere per dolci
-
1 pizzico di sale
-
burro q.b.
-
zucchero a velo q.b.
-
vin santo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
6.8 g
Kalorie
1632 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
55.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Pan co' Santi
7 godz.
Lampredotto
1 godz. 20 min
Schiaccia campigliese
55 min
Ricciarelli
7 godz.
Necci
1 godz.
Bozza pratese
2 godz. 45 min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Pappa al pomodoro
35 min
Pici all'aglione
1 godz. 25 min
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Castagnaccio
1 godz.