Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ostia
- burro q.b.
- 140 g di zucchero
- 75 g di nocciole sgusciate
- 80 g di mandorle pelate
- 60 g di gherigli di noci
- 85 g di cedro candito
- 85 g di scorza di arancia candita
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di coriandolo in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di miele
- 20 g di acqua
- 100 g di farina tipo 0
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 423.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 8.6 mg
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7 Std.
Schiacciata fiorentina
50min
Pappa al pomodoro
35 min
Crostini con crema di milza
1óra
Pici all'aglione
1h 25min
Schiacciata con l'uva
2óra
Cantuccini di Prato
1óra
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Pan co' Santi
7 Std.
Peposo toscano
1h 30 min
Paté di fegatini
30min
Castagnaccio
1óra