Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
10 sztuk
Składniki
-
50 g płatków owsianych, górskich
-
75 g mąki pszennej
-
50 g cukru
-
½ łyżeczka proszku do pieczenia
-
30 g masła migdałowego, jasnego (patrz wskazówka)
-
40 g napoju roślinnego np. owsianego, migdałowego (patrz wskazówka)
-
35 g oleju
-
75 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, wegańskiej, pokrojonej na 0,5 cm kawałki (patrz wskazówka)75 g groszków z gorzkiej czekolady wegańskich
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
39.2 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
672.8 kJ /
160.8 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Kakaowy koktajl z nasionami konopi
10 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Zielone pancakes z tofu
15 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min