Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
169 kcal /
709 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Sernik baklava
7 godz.
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Skyrniczki z owocami
45 min