Rogaliki orzechowe

4.6 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki

Składniki

  • orzechów laskowych, blanszowanych
    100 g
    100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    100 g
  • cukru
    80 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    300 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    250 g
  • soli
    1 szczyptę
  • twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
    250 g
  • kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
    1 słoik

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 169 kcal / 709 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...