Rogaliki orzechowe

4.7 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych, blanszowanych
    100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 80 g cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 300 g mąki pszennej
  • 250 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 szczyptę soli
  • 250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 169 kcal / 709 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...