Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki orzechowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 sztuki
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g cukru
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
300 g mąki pszennej
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczyptę soli
-
250 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
1 słoik kremu orzechowo-czekoladowego (ok. 280 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3 g
Kalorie
709 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Świąteczna szynka peklowana
170 godz. 20 min