Topfenpalatschinken

Topfenpalatschinken

5.0 8 rating
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

Palatschinkenteig
  • Weizenmehl, glatt
    200 g
  • Milch
    330 g
  • Eier
    4
  • Mineralwasser
    15 g
  • geriebene Orangenschale
    1 ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Butterschmalz zum Backen
    3 EL
Topfenfülle
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    110 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Feinkristallzucker
    65 g
  • Staubzucker
    65 g
  • Vanillezucker
    1 ½ TL
  • geriebene Orangenschale
    1 ½ TL
  • Magertopfen
    670 g
  • Rosinen (opcjonalnie)
    65 g
Guss
  • Milch
    200 g
  • Sauerrahm
    200 - 250 g
  • Feinkristallzucker
    55 g
  • Eier
    2
  • Staubzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 500 mg
Białko 24 g
Kalorie 2376 kJ / 568 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...