Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- 450 g Hartweizengrieß, fein
- 500 g Milch
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 60 g Rosinen
- 500 g Äpfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4041 kJ / 966 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 138 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Grießauflauf
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Ribiselschnitten
1h