Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelkas
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert½
-
gekochte Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken100 g
-
Sauerrahm50 g
-
Schlagobers50 g
-
Salz¼ TL
-
frisch gemahlener schwarzer Pfeffer1 Prisen
-
frischer Schnittlauch (opcjonalnie) in Röllchen, zum Garnieren¼ - ½ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
159 mg
Białko
1 g
Kalorie
421 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kräutertopfen
15 min
Semmelknödel
50 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Ribiselschnitten
1 godz.
Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
40 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Liptauer
15 min
Wurstaufstrich
10 min
Kürbiskernaufstrich
5 min
Eiernockerl
30 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min