Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)
TM31 TM5

Österreichischer Kartoffel-Dip (Erdapfelkas)

4.1 (89 ocen)

Składniki

  • 600 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 300 g mehlig kochende Kartoffeln, mit Schale
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 10 g Butter
  • 200 g Saure Sahne
  • 30 g Milch
  • 3 Prisen Muskat
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
800 kJ / 191 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
12 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy