Fiakergulasch

4.8 28 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
3 Portionen

Składniki

  • Butter in Stücken
    10 g
  • Senf, scharf
    5 g
  • Weizenmehl, universal
    10 g
  • Zwiebeln halbiert (siehe Tipp)
    500 g
  • Öl
    25 g
  • Rindsgulaschfleisch (Wadschunken, siehe Tipp), in Würfeln (4 cm)
    500 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    25 g
  • Paprikapulver, rosenscharf
    ½ TL
  • Kümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    1 ½ TL
  • Tomatenmark
    35 g
  • Rindsuppe
    300 g
    300 g Wasser
  • Lorbeerblatt, frisch
    1
  • Essiggurkerl
    3
  • Frankfurter Würstel
    1 ½ Stück
  • Gurkerlwasser
    5 g
    5 g Essig
  • Eier
    3
  • Kaisersemmeln
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2772 mg
Białko 45 g
Kalorie 3032 kJ / 725 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...