Pesto di pomodori secchi

Pesto di pomodori secchi

5.0 7 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
520 g

Składniki

  • 75 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 45 g di mandorle pelate
  • 220 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati (peso netto)
  • 30 g di basilico fresco lavato, i gambi e le foglie
  • 15 g di capperi sott'aceto
  • 150 g olio extravergine di oliva
  • 3 pizzichi di paprika piccante (opcjonalnie)
  • 1 ½ spicchi di aglio (opcjonalnie) senz'anima

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 520 g

Sód 1940.4 mg
Białko 68.8 g
Kalorie 10307.1 kJ / 2463.5 kcal
Tłuszcz 198.4 g
Błonnik 32.5 g
Tłuszcz nasycony 38.1 g
Węglowodany 135.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...