Pesto di pomodori secchi e aglio

Pesto di pomodori secchi e aglio

4.8 39 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 Ricetta completa

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (stagiontura 30 mesi)
  • 100 g di acqua
  • 100 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 2 spicchi di aglio
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 120 g di olio di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
  • 1 pizzico di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Ricetta completa

Białko 20 g
Kalorie 5972 kJ / 1428 kcal
Tłuszcz 148 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...