Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
-
30
g di pinoli
lub 30 g di mandorle pelate - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 100 g di pomodori secchi sott'olio, ben sgocciolati
- 100 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min
Pesto di ricotta e noci
10 min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Pesto alle erbe aromatiche
10 min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 min
Salsa ai capperi
10 min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10 min
Pesto di pomodori secchi
10 min
Pesto alla trapanese
20 min
Pesto alla siciliana
15min