Urządzenia i Akcesoria
Łosoś ze szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
600 g wody
-
1000 g ziemniaków, młodych małych (Ø maks. 5 cm), dokładnie umytych
-
sól do oprószenia
-
400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (po 120 g każdy)
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
zioła prowansalskie, suszone do oprószenia
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
123.8 mg
Białko
31.7 g
Kalorie
1933.4 kJ /
462.1 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1h
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1h 10min
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1h
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40min