Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Wegańskie jabłka pod kruszonką
  • 75 margaryna, wegańska do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 110 g migdałów, ze skórką
  • 110 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • ⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 600 g jabłek (ok. 2 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • ¾ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 ½ łyżeczki cukru wanilinowego
Wegańskie lody waniliowe
  • 1 ½ laski wanilii
  • 45 g cukru
  • 200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 150 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 124.5 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 2241.8 kJ / 535.8 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 60.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...