Pennette allo zafferano e gamberetti

Pennette allo zafferano e gamberetti

4.7 7 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ spicchio di aglio
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di vino bianco secco
  • 100 g di gamberetti sgusciati
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 25 g di rucola
  • acqua q.b. fino ad arrivare a 360 g di liquidi
  • ½ bustina di zafferano
  • 180 g di mezze penne rigate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 947.7 mg
Białko 18.9 g
Kalorie 2062.6 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...