Urządzenia i Akcesoria
Indyjski ryż z kuminem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 łyżka masła klarowanego (patrz wskazówka)
-
120 g ryżu basmati
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1186.8 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1159.1 kJ /
277.1 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Wieprzowina vindaloo
4 godz. 15 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1 godz.
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min