Ketchup

Ketchup

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 bocaux

Składniki

  • 170 g d'oignons rouges coupés en deux
  • 65 g de poivrons rouges coupés en morceaux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 15 g de vinaigre de cidre
  • 30 g de sucre de canne complet (ou de sucre brut)
  • 90 g de concentré de tomate
  • 400 g de tomates pelées
  • ¾ de c. à café de sel
  • 1 ¼ de c. à café de paprika doux
  • 1 pointe de couteau de poivre de Cayenne, moulu selon les goûts
  • 3 pincées de clous de girofle, moulus
  • 3 pincées de poivre de la Jamaïque moulu
  • 1 pincée de cannelle moulue (opcjonalnie)
  • 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue (opcjonalnie)
  • 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 977 mg
Białko 4 g
Kalorie 939 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...