Urządzenia i Akcesoria
Placek czosnkowo-serowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g sera mozzarella odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego na kawałki
-
75 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
210 g wody
-
¾ łyżeczki cukru
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej
-
40 g oleju rzepakowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
3 ząbki czosnku
-
¾ łyżeczki oregano, suszonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
770.6 mg
Białko
14.3 g
Kalorie
1683.5 kJ /
402.4 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
50.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Retro pizza na grubym cieście (TM6)
1 godz. 45 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Odjazdowe pizzerki
1 godz. 40 min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min
Langosze
1 godz. 30 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min