Wiosenna zupa kalafiorowa

Wiosenna zupa kalafiorowa

4.4 38 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
  • 160 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 300 g napoju roślinnego np. owsianego, kokosowego (patrz wskazówka)
  • 300 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 60 g zielonego groszku, mrożonego
  • 2 łyżki koperku, świeżego tylko liście, posiekane

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 312.4 kcal / 1306.9 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 1242.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...