Pasta al ragù

Pasta al ragù

4.7 13 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di pancetta a cubetti dolce o affumicata
  • 40 g di gambo di sedano a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 80 g di cipolla
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di carne trita mista (50% manzo e 50% maiale)
  • 80 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 110 g di acqua
  • 80 g di latte
  • 2 foglie di alloro fresche lavata
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 10 g di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato
  • 320 g di pasta corta, formato a piacere
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1365.4 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 3142 kJ / 751 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...