Risotto gamberi e carciofi

Risotto gamberi e carciofi

3.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 60 g di cipollotto in quarti
  • 1 ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 230 g di carciofi mondati (460 g se da pulire) a spicchi
  • 480 g di riso Carnaroli (cottura 14-15 minuti)
  • 90 g di vino bianco secco
  • 1110 g di acqua
  • 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    2 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale a piacere
  • 230 g di gamberetti sgusciati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 5363.7 mg
Białko 103.6 g
Kalorie 11833.2 kJ / 2828.2 kcal
Tłuszcz 83.3 g
Błonnik 36.6 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Węglowodany 413.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...