Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)

Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 45 g di scalogno
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 1 ½ barbabietola cotta a pezzi
  • 360 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 150 g di acqua
  • ¾ di limone il succo spremuto
  • 3 cucchiai di Parmigiano Reggiano (almeno 36 mesi)
  • 480 g di pasta corta a piacere
  • mandorle a lamelle q.b. per decorare
  • prezzemolo fresco tritato q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 431.5 kcal / 1805.8 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 72.2 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 466.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...