Urządzenia i Akcesoria
Bignè craquelin
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
75 pezzi
Składniki
Craquelin
-
150 g di zucchero
-
150 g di farina tipo 00
-
160 g di burro freddo, a tocchetti
-
2 pizzichi di sale
Pasta choux
-
225 g di acqua
-
120 g di burro a pezzi
-
2 pizzichi di sale
-
15 g di zucchero (opcjonalnie)
-
180 g di farina tipo 00
-
4 uova da 60 g
Panna montata
-
120 - 140 g di zucchero
-
900 di panna (min. 30% di grassi) fredda
-
1 ½ stecca di vaniglia i semini
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
40.8 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
339.6 kJ /
81.2 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semisfere al cioccolato con cuore di fragola
3h
Pasta choux
2h
Fiocchi di neve
5h
Cupolette al limone
9h
Torta mimosa
1h 5min
Cruffin (TM6)
4h 30min
Pandoro
15h 15min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Cannoli siciliani
1h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Bignè con crema pasticcera
3h