Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 30 g di zucchero
- 80 g di burro a tocchetti
- 150 g di farina tipo 00
- 3 uova
- olio per frittura q.b.
Crema
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
-
50
g di fecola di patate
lub 50 g di frumina
Terminare la preparazione
-
zucchero, a piacere
lub zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 477.4 kJ / 114.1 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 44.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50min
Purè di patate (TM6)
1h
Plumcake al mascarpone
2h
Pesche dolci
2h
Meringhe natalizie
8j
Torta della nonna al cioccolato
1hod. 30min
Crema al limone con fragole
30min
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Insalata di polpo e patate
2h
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2h
Palline cocco e lampone
3h
Torta della nonna (TM6)
1hod. 30min