
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
60 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
60 g sera żółtego np. cheddara, goudy, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
120 g mąki pszennej
-
150 g mleka
-
25 g oleju
-
5 g cukru
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do natłuszczenia i smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
577.7 kcal /
2416.8 kJ
Białko
24.4 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
55.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
918.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska