
Urządzenia i Akcesoria
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk
Składniki
Krem z gorgonzoli
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
-
100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
200 g sera mascarpone schłodzonego
-
50 - 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
-
40 g białego wina, wytrawnego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gofry szpinakowe
-
3 jajka
-
450 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego rozmrożonego, nieodciśniętego
-
1 ząbek czosnku
-
70 g oleju rzepakowego
-
250 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 płaska łyżeczka soli
-
olej rzepakowy do smażenia
-
ciemne winogrona przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
376.1 kcal /
1573.7 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
555 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska