
Urządzenia i Akcesoria
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk
Składniki
Krem z gorgonzoli
-
orzechów włoskich, łuskanych połówek100 g
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki100 g
-
sera mascarpone schłodzonego200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej50 - 60 g
-
białego wina, wytrawnego40 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Gofry szpinakowe
-
jajka3
-
szpinaku mrożonego, rozdrobnionego rozmrożonego, nieodciśniętego450 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju rzepakowego70 g
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
soli1 płaska łyżeczka
-
olej rzepakowy do smażenia
-
ciemne winogrona przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
376.1 kcal /
1573.7 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
555 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska