
Wersje kompatybilne
Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krem z gorgonzoli
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
- 100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
- 200 g sera mascarpone schłodzonego
- 50 - 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gofry szpinakowe
- 3 jajka
- 450 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego rozmrożonego, nieodciśniętego
- 1 ząbek czosnku
- 70 g oleju rzepakowego
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka soli
- olej rzepakowy do smażenia
- ciemne winogrona przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 376.1 kcal / 1573.7 kJ
- Białko
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Sód
- 555 mg