Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami
TM6 TM5

Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami

4.0 (80 ocen)

Składniki

Krem z gorgonzoli

  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 100 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera mascarpone, schłodzonego
  • 50 - 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 40 g białego wina, wytrawnego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Gofry szpinakowe

  • 3 jajka
  • 450 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego, rozmrożonego, nieodciśniętego
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g oleju rzepakowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • olej rzepakowy, do smażenia
  • ciemne winogrona, przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1573.7 kJ / 376.1 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
27.1 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Błonnik
2.4 g
Sód
555 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy