Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami

Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami

4.0 94 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk

Składniki

Krem z gorgonzoli
  • orzechów włoskich, łuskanych połówek
    100 g
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    100 g
  • sera mascarpone schłodzonego
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
    50 - 60 g
  • białego wina, wytrawnego
    40 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Gofry szpinakowe
  • jajka
    3
  • szpinaku mrożonego, rozdrobnionego rozmrożonego, nieodciśniętego
    450 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju rzepakowego
    70 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • olej rzepakowy do smażenia
  • ciemne winogrona przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 376.1 kcal / 1573.7 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 555 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...