Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami

Gofry szpinakowe z kremem z gorgonzoli, winogronami i orzechami

4.1 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
10 sztuk

Składniki

Krem z gorgonzoli
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
  • 100 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera mascarpone schłodzonego
  • 50 - 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
  • 40 g białego wina, wytrawnego
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gofry szpinakowe
  • 3 jajka
  • 450 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego rozmrożonego, nieodciśniętego
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 g oleju rzepakowego
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • olej rzepakowy do smażenia
  • ciemne winogrona przekrojone na pół, do dekoracji (ok. 200 g)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 376.1 kcal / 1573.7 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 555 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...