Torcik Królowej Wiktorii

Torcik Królowej Wiktorii

4.5 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
15 kawałków

Składniki

Biszkopty
  • masło do natłuszczenia
  • 260 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 260 g cukru
  • 5 jajek
  • 260 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
Przełożenie tortu
  • 150 g dżemu np. truskawkowego lub malinowego
  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • maliny, świeże (ok. 230 g) do dekoracji
  • 1 ½ łyżki cukru pudru do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 198.1 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1582.6 kJ / 378.3 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 39.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...