Torcik Królowej Wiktorii

Torcik Królowej Wiktorii

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
15 kawałków

Składniki

Biszkopty
  • masło do natłuszczenia
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    260 g
  • cukru
    260 g
  • jajek
    5
  • mąki pszennej
    260 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • sody oczyszczonej
    1 ½ łyżeczki
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    1 ½ łyżeczki
Przełożenie tortu
  • dżemu np. truskawkowego lub malinowego
    150 g
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
  • maliny, świeże (ok. 230 g) do dekoracji
  • cukru pudru do oprószenia
    1 ½ łyżki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 378.3 kcal / 1582.6 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 39.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 198.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...