
Urządzenia i Akcesoria
Odwracane ciasto z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół400 g
-
goździków1 łyżeczka
-
wody400 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia150 g
-
cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do oprószenia150 g
-
jajka3
-
jogurtu naturalnego100 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
Sos waniliowy
-
mleka200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
cukru70 - 80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM20 g
-
żółtka3
-
mąki pszennej1 czubata łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353 kcal /
1481 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska