Urządzenia i Akcesoria
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
Omlet Tamago
-
2 jajka
-
20 g wody
-
5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
5 g sosu sojowego jasnego
-
¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Różowa komosa i smażenie omletu
-
190 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1 łyżka soku z czerwonych buraków
-
1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego
-
½ łyżeczki cukru
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
⅓ łyżeczki soli
-
olej do smażenia
Zawijanie sushi
-
100 g wody
-
10 g octu ryżowego lub jabłkowego
-
2 płaty wodorostów nori
-
10 g szczypiorku, świeżego (ok. ¼ pęczka)
-
¼ ogórka przekrojonego wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 5 mm słupki
-
sos sojowy do podania
-
pasta wasabi do podania
-
pasta z imbiru do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
65.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
65.6 kJ /
31.4 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Koreańskie tosty (TM7, TM6, TM5)
35 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 h
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 h 45 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 h
Pikantne nachos
1 h
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 h
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 h
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Bento z onigiri i omletem
1 h 15 min
Świąteczny tort piernikowo-czekoladowy
1 h 40 min