Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago

Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago

Brak ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 sztuk

Składniki

Omlet Tamago
  • 2 jajka
  • 20 g wody
  • 5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 5 g sosu sojowego jasnego
  • ¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Różowa komosa i smażenie omletu
  • 190 g wody
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 łyżka soku z czerwonych buraków
  • 1 łyżka octu ryżowego lub jabłkowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 100 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ⅓ łyżeczki soli
  • olej do smażenia
Zawijanie sushi
  • 100 g wody
  • 10 g octu ryżowego lub jabłkowego
  • 2 płaty wodorostów nori
  • 10 g szczypiorku, świeżego (ok. ¼ pęczka)
  • ¼ ogórka przekrojonego wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 5 mm słupki
  • sos sojowy do podania
  • pasta wasabi do podania
  • pasta z imbiru do podania

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 65.4 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 65.6 kJ / 31.4 kcal
Tłuszcz 1.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...