Urządzenia i Akcesoria
Portugalskie babeczki z kremem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
130 g mleka
-
90 g cukru
-
25 g mąki pszennej
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 żółtka
-
½ laski cynamonu
-
skórka z cytryny z ¼ szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na 7 cm kawałki
-
masło do natłuszczenia
-
½ opakowania ciasta francuskiego gotowego (ok. 140 g, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
78.7 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1288.2 kJ /
307.9 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
30.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ALE JAJA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM5)
1 godz. 15 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Karmelowe tiramisu
5 godz. 20 min