Urządzenia i Akcesoria
Crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
70 g cukru
-
4 żółtka
-
1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek)
-
woda gorąca, do pieczenia
-
cukier trzcinowy do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1560 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 h
Deser z płynną białą czekoladą
3 h
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 h
Portugalski crème brûlée
25 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 h 40 min
Korzenny crème brulée
3 h 30 min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 h
Kawowy crème brûlée
2 h 45 min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 h 40 min
Panna cotta
3 h 15 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min
Sos waniliowy
10 min