Urządzenia i Akcesoria
Klasyczne brownie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
175 g cukru
-
75 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 szczypta soli
-
50 - 75 g orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
32.8 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
949.2 kJ /
226.9 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Bananowe brownie
40 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Brownie z krówkami
50 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4 godz. 30 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Cynamonki
2 godz. 15 min