Urządzenia i Akcesoria
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 kromek
Składniki
-
250 g mąki żytniej razowej typu 1850-2000
-
250 g mąki pszennej razowej typu 1850-2000
-
480 g ciepłej wody
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g siemienia lnianego
-
40 g pestek dyni
-
40 g ziaren słonecznika
-
10 g soli
-
masło do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
131.2 mg
Białko
3 g
Kalorie
353.5 kJ /
84.5 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb z samopszy z sezamem
2 godz. 10 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min