Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)

Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)

4.9 3.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 kromek

Składniki

  • 250 g mąki żytniej razowej typu 1850-2000
  • 250 g mąki pszennej razowej typu 1850-2000
  • 480 g ciepłej wody
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 40 g siemienia lnianego
  • 40 g pestek dyni
  • 40 g ziaren słonecznika
  • 10 g soli
  • masło do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 84.5 kcal / 353.5 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 131.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...