Urządzenia i Akcesoria
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 kromek
Składniki
-
250 g mąki żytniej razowej typu 1850-2000
-
250 g mąki pszennej razowej typu 1850-2000
-
480 g ciepłej wody
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g siemienia lnianego
-
40 g pestek dyni
-
40 g ziaren słonecznika
-
10 g soli
-
masło do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
131.2 mg
Białko
3 g
Kalorie
353.5 kJ /
84.5 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1h 35min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1h 45min
Chleb z ziarnami
2h 30min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1h 15min
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Szybki chleb orkiszowy
1h 25min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Chleb jogurtowy
3h