Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mąki żytniej razowej, typu 1850-2000
- 250 g mąki pszennej razowej, typu 1850-2000
- 480 g ciepłej wody
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 40 g siemienia lnianego
- 40 g pestek dyni
- 40 g ziaren słonecznika
- 10 g soli
- masło, do natłuszczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 353.5 kJ / 84.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 131.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki śniadaniowe
1小时 40 分钟
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1h 15min
Szybki chleb orkiszowy
1h 25 phút
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1小时 45 分钟
Chleb jogurtowy
3h
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 Std. 45 Min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1小时 45 分钟
Chleb z ziarnami
2h 30min
Zielony chleb ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min