Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pleśniak
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 kawałków
Składniki
Ciasto
-
75 g cukru
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 żółtka
-
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
-
½ jajka (patrz wskazówka)
-
15 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu15 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
150 - 180 g dżemu z czarnej porzeczki
Masa bezowa
-
75 g migdałów, w płatkach
-
100 g cukru
-
2 białka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
49.3 mg
Białko
6 g
Kalorie
1558.3 kJ /
372.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto kakaowe z wiśniami
2 godz. 15 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Sernik gotowany
7 godz. 40 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Karpatka
5 godz.