
Urządzenia i Akcesoria
Sernik krakowski
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
12 porcji
Składniki
Ciasto kruche
-
cukru100 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki170 g
-
mąki pszennej350 g
-
jajko1
-
żółtka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Masa serowa
-
białek5
-
soli1 szczypta
-
masła pokrojonego na kawałki250 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
żółtek8
-
cukru180 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek30 g
-
rodzynek50 g
-
kandyzowanej skórki pomarańczowej70 g
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
-
cukru200 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego35 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
687.9 kcal /
2878 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
35.6 g
Węglowodany
77.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
20.7 g
Sód
395.9 mg