Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kakaowe z wiśniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 kawałków
Składniki
-
200 - 250 g wiśni, mrożonych, bez pestek, bez pestek200 - 250 g wiśni, świeżych bez pestek
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
350 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
270 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 łyżki rumu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
77.9 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1267.8 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min