Urządzenia i Akcesoria
Ciambelle di Carnevale
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 5 min
9 pezzi
Składniki
-
½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
20 g zucchero + q.b
-
25 g di latte
-
15 g di lievito di birra fresco
-
35 g di burro morbido, a pezzi
-
160 g di patate lessate e schiacciate
-
130 g di farina tipo 00
-
130 g di farina manitoba
-
1 uovo medio
-
1000 g olio di arachidi
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
5 g
Kalorie
1192 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Bomboloni salati
3 Std. 20 Min
Ciambelline glassate
50 Min
Pizzette fritte
1 Std. 55 Min
Graffe di Carnevale
4 Std.
Rotolo decorato
1 Std. 5 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Ciambelle graffe napoletane
2 Std. 40 Min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 Std. 45 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Castagnole
1 Std. 20 Min