Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi

Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 45 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 45 g di scalogno a metà
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di cuori di carciofo puliti e tagliati in quarti
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 180 g di ricotta fresca scolata dal siero
Pasta
  • 450 g farina tipo 00 + q.b.
  • 5 uova piccole
  • 1 ½ cucchiaio di olio extravergine di oliva
Sugo di mazzancolle
  • 27 mazzancolle
  • 250 g di acqua
  • 100 g di vino bianco
  • 45 g di gambo di sedano a tocchetti
  • 45 g di cipolla in quarti
  • 2 pomodori a pezzi
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
  • 1 ½ limone naturale la scorza grattugiata finemente

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 890 mg
Białko 26.8 g
Kalorie 2506.3 kJ / 599 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...