Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ragù di cinghiale
- 70 g di pancetta affumicata a cubetti
- 60 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di cipolla in quarti
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne di cinghiale a tocchetti piccoli
- 70 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 44.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1052.4 mg
Alternatywne przepisy
Coniglio in umido
1h 25min
Coniglio con patate e peperoni
1h
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25h 40min
Lampredotto
1h 20min
Cinghiale in umido
1h 45min
Coniglio in porchetta
1h 20min
Cinghiale ai frutti di bosco
26 Std.
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Paté di fegatini
30 min
Ragù bianco
1h 20min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min