Pappardelle al ragù di cinghiale

Pappardelle al ragù di cinghiale

4.7 30 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Pappardelle
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Ragù di cinghiale
  • 70 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 60 g di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 120 g di cipolla in quarti
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di carne di cinghiale a tocchetti piccoli
  • 70 g di vino rosso
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 150 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 714 kcal / 2987 kJ
Białko 44.2 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 63.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 1052.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...