Spalla di agnello arrosto con millefoglie di patate

4.5 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Millefoglie di patate
  • di patate pelate
    1500 g
  • di timo fresco le foglioline
    5 - 7 rametti
  • spicchi di aglio
    2
  • di burro a pezzi
    100 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi
Spalla di agnello
  • spicchi di aglio
    4
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 - 2 rametti
  • di timo secco
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di aceto bianco
    30 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di paprika dolce
    1 cucchiaino
  • spalla di agnello (con o senza osso) (1800-2000 g)
    2
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 - 3 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 493 kcal / 2063 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 814.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...