Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 sztuk
Składniki
-
150 g migdałów, ze skórką
-
25 g łusek babki jajowatej, mielonych, (patrz wskazówka)25 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
-
½ łyżeczki soli
-
80 g białek (z 2-3 jajek, patrz wskazówka)
-
25 g białego octu winnego25 g octu jabłkowego
-
190 g gorącej wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
308.4 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
706.1 kJ /
168.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Mąka migdałowa
5 min
Mąka gryczana
5 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min