Urządzenia i Akcesoria
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
6 sztuk
Składniki
-
200 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
1 marchewka z odkrojonymi końcówkami
-
1 czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
½ czerwonej cebuli
-
1 ogórek gruntowy
-
6 tortilli pszennych, pełnoziarnistych
-
6 łyżeczek pesto z bazylii (patrz wskazówka)
-
6 - 12 plastrów sera żółtego przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
334.7 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
892.1 kJ /
213.2 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM6, TM7)
45 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Sałatka grecka z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Pełnoziarnista kanapka z łososiem, awokado i rukolą
25 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min
Wysokobiałkowy różowy koktajl śniadaniowy
5 min