Urządzenia i Akcesoria
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
3 jabłka duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
300 g mąki pszennej
-
380 g mleka
-
3 jajka
-
6 łyżeczek cukru wanilinowego3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.5 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1306.3 kJ /
312.2 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
56.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
50 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Naleśniki jabłkowe
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 min
Jabłka w cieście
1 godz.
Naleśniki z serem
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min