Urządzenia i Akcesoria
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6, TM7)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
2 jabłka duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
-
200 g mąki pszennej
-
250 g mleka
-
2 jajka
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
-
cukier puder do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.1 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1304.1 kJ /
311.7 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
56.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1 godz.
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Rolada z mięsa mielonego ze szpinakiem i ziemniakami; Tarta z kremem i owocami jagodowymi
1 godz. 20 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM6, TM7)
2 godz. 15 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Placki z tartych ziemniaków (TM6, TM7)
45 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6, TM7)
10 min
Gołąbki z kurczakiem i sosem warzywnym; Zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1 godz. 25 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Racuchy na maślance
30 min