
Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki jabłkowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g jabłek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżeczki cukru
-
200 g wody mineralnej, niegazowanej
-
4 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej słonecznikowy do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436 kcal /
1825 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
71 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
74 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska