Urządzenia i Akcesoria
Tort z truskawkami (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
Biszkopt
-
6 jajek
-
180 g cukru
-
1 ½ łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
180 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypta soli
Truskawki
-
600 g truskawek, świeżych bez szypułek
Bita śmietana
-
750 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
3 łyżki rumu3 łyżki likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
129 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1619.3 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierniczki
1 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 godz. 30 min
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
2 godz.
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Deser plaża
2 godz. 30 min
Babka piaskowa sezamowa
1 godz.
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min