Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pomidorów i cukinii
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbka czosnku
-
75 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
½ cukinii (ok. 100 g)
-
100 g batata pokrojonego w 3 cm kostkę
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki w
-
50 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego (opcjonalnie)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
415.4 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
627.7 kJ /
150 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pikantna zupa z soczewicy i faszerowane ziemniaki
1 godz.
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Czosnkowy gulasz z indyka
45 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 godz.
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min