Proteinowy sernik z jabłkami

Proteinowy sernik z jabłkami

3.2 9 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia
  • 3 łyżki migdałów, mielonych
  • 30 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    30 g ksylitolu
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 750 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 75 g mleka
  • 75 g białka w proszku naturalnego lub smakowego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ jajka roztrzepanego
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 230 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1 cm kostkę
  • owoce jagodowe, mieszane, mrożone lub świeże, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 564.8 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 907 kJ / 216.8 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...