Urządzenia i Akcesoria
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
130 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich
-
300 g serka wiejskiego
-
3 jajka
-
55 g miodu
-
30 g masła klarowanego (ghee), plus dodatkowa ilość do smażenia30 g masła miękkiego
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
380 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
45 - 65 g ksylitolu45 - 65 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ banana pokrojonego w plastry, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
315.4 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1245.1 kJ /
297.6 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
40.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Proteinowe placki z owocami
15 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Pieczona owsianka z czekoladą i owocami jagodowymi
30 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Placki bananowe z cynamonowym jogurtem (BLW, dla dzieci)
25 min
Racuchy na maślance
30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min