Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego

Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego

4.8 21 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
40 sztuk

Składniki

  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1000 g mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g bułki tartej
  • 4 jajka (w tym 2 roztrzepane)
  • 2 łyżeczkę soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki, mielonej
  • 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (każde 275-300 g, patrz wskazówka)
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 185 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 557 kJ / 133.1 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...