Urządzenia i Akcesoria
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
40 sztuk
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1000 g mięsa mielonego wieprzowego, podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g bułki tartej
-
4 jajka (w tym 2 roztrzepane)
-
2 łyżeczkę soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki, mielonej
-
4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 opakowania ciasta francuskiego (każde 275-300 g, patrz wskazówka)
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
185 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
557 kJ /
133.1 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Likier z czekoladek Kinder®
15 min
Rolada z boczku i schabu
11 godz. 40 min
Bezalkoholowy świąteczny poncz
10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Wrapy z kurczakiem i kukurydzą
40 min